Provinciale Staten Verkiezingen

Campagne

Met bureau Different View pitchte Meneer Campagne voor de Provinciale Staten Verkiezingen Flevoland. In deze campagne verschijnen mega-stempotloden op diverse plekken in de provincie.

Die locaties zijn gelinkt aan de onderwerpen waarover de kiezer zijn stem kan laten gelden. Die kiezer wordt geconfronteerd met de onderwerpen die spelen, op de plek wáár ze spelen. Zo verschijnen er potloden bij een kunstwerk…

 

…en in de zee bij Urk, waar het eventueel bouwen van een windmolenpark in zee ter discussie staat.

 

Ook in de file wordt men gewezen op het feit dat een stem bij de Provinciale Verkiezingen wel degelijk invloed kan hebben op je dagelijkse bestaan.

 

En ook de discussie over het wel of niet uitbreiden van Luchthaven Lelystad is iets waar je je stem over kan doen laten gelden.

 

De url die op de potloden te vinden is, leidt naar een website. Op een interactieve kaart (a la Google Maps) zijn de potloden en hun locaties ook terug te vinden. On click verschijnt er de mogelijkheid je mening over het desbetreffende onderwerp achter te laten, andermans mening te lezen en daar eventueel ook op te reageren. Ook zijn de standpunten van de verschillende politieke partijen hier te vinden.

 

De Provinciale Staten Verkiezingen zijn berucht om hun lage opkomst. Daarom wordt er op de dag voor de verkiezingen, huis aan huis een folder rondgebracht. Deze folder gaat echter niet door de brievenbus maar wordt op de kliko’s bevestigd met tape, zodanig dat het lijkt alsof een hand een stembiljet in de kliko gooit in plaats van in de stembus. Boodschap: ‘Gooi uw stem niet weg’. (Opdracht Provincie Flevoland/Different View)

 

Terug